Sierpleister


U wilt uw muren laten voorzien van sierpleister maar u weet nog precies niet hoe of wat;

Sierpleister is er in diverse soorten en uitvoeringen. Sierpleister kan worden gebruikt om lelijke of beschadigde muren weer mooi te maken of om uw woonruimten een ander aanzien te geven.

Bij het aanbrengen van sierpleister worden er wel eisen gesteld aan de toestand van de muren en kan het zijn dat er voorbereidingen nodig zijn voordat het sierpleister opgebracht kan worden. Het is zeker verstandig om eens met ons te praten over uw plannen aangaande sierpleister.

Allworks kan u betreffende al uw sierpleister werk met raad en daad ter zijde staan en uw wensen geheel naar uw zin verwezelijken. Neem eens kontakt met ons op zodat wij u met een goed advies kunnen helpen.
 

 

Over Sierpleister

Pleister of pleistermortel is een laag mortel van enkele millimeters tot enkele centimeters dik, in hoofdzaak bestaande uit kalk, soms met zand en andere toeslagen vermengd, aangebracht op een muur, gewelf of plafond. Het doel van het pleisteren of stucadoren is om muren vlak af te werken, zodat ze later kunnen behangen of gesausd.

Andere woorden voor pleister zijn: kalk, witkalk, muurkalk, plaaster, pleistermortel, pleisterkalk, stuc en witsel. Door pleisterwerk wordt soms ook zand gedaan. Het wordt dan enigszins korrelig van structuur. Dit type muren wordt daarna afgewerkt met verf.


Spachtelputz is een kunststof gebonden sierpleister voor muren en wanden. Het materiaal bestaat voor 80% uit witte gebroken marmerkorrels en voor 20% uit bindmiddelen (lijm). Spachtelputz is aan te brengen in diktes van 1 tot 4 millimeter. Spachtelputz is een Duits woord ("Spachtel" = spatel, plamuurmes, "Putz" = pleisterkalk). De marmerkorrels in Spachtelputz zijn verkrijgbaar in drie groottes: extra fijn, fijn en middel. Spachtelputz kan verder worden aangebracht in vrijwel iedere gewenste kleur. Ter kleuring worden uitsluitend natuurlijke pigmenten toegepast. De meest gebruikte kleuren zijn wit en extra wit (voor kleurechtheid op oudere wanden).

Spachtelputz bestaat uit hoogwaardig materiaal en kan daarom worden toegepast op buitenmuren. Bijvoorbeeld terraswanden en buitengevelisolatie kunnen worden afgewerkt met Spachtelputz.

 

 

Enkele voorbeelden van sierpleister, spachtelputz, granol en marmerpleister

   Kontakt